CLER

CLER - Club de lectures recomanables

La història de Ferdinando

Aquesta història, obra de Munro Leaf i il•lustrada per Robert Lawson, va ser publicada l'any 1936 i he de confesar que em va robar el cor.

El vaig descobrir fa molts anys a través d'un curtmetratge de Walt Disney que va guanyar un Óscar l'any 1938. Més tard vaig descobrir el conte, i algunes curiositats com que va ser un dels llibres preferits de Gandhi i un dels llibres censurats per Hitler i per Franco pel seu missatge antibelicista i antitaurí.

Com ja sabeu, el conte aquesta any ha estat editat per Kalandraka en llengua catalana i amb les il•lustracions originals en blanc i negre que són precioses, però he de dir, que aquest estiu vaig rescatar d'una esporga un exemplar editat en color per Lóguez en castellà i il•lustrat per Werner Klemke que també és una meravella, i que té com a curiositat principal que està esccrit a mà i que utilitza les ceres de colors tant per les il•lustracions com les lletres, que augmenten el seu tamany i color per resaltar les paraules més importants de la història.

Un conte genial per a totes les edats i un bon recurs per a treballar valors i allunyar.se d'estereotips.
 

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari