CLER

CLER - Club de lectures recomanables

Efemèrides LiJ 2018

El Servei de documentació de literatura infantil i juvenil de la Biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona ha publicat el recull d’efemèrides del proper 2018 relacionades amb la literatura infantil i juvenil. Disposar de dates rellevants sobre autors i les seves publicacions relacionades amb l’any que encetem ajuda a tots aquells que treballem en la promoció de la lectura a difondre, encara més, títols i autors destacats.

Pel que fa a aniversaris de publicacions d’obres, destaquen els 175 anys de la primera publicació de L’aneguet lleig de Hans Christian Andersen, els 25 anys de No te’n rentis les mans Flanagan, d’Andreu Martín o els 75 anys de El Petit Príncep d’Antoine de Saint-Exupéry.

Autores britàniques tan conegudes actualment com Enid Blyton o Beatrix Potter, fa, aquest any, 50 i 75 anys de la seva mort respectivament, i avui encara es reediten obres de Els cinc, Els Set secrets o del famós conillet Peter.

L'Angelina surt a fer un tomb celebra aquest anys, 50 anys de la seva publicació:

Aquest conte, editat per primera vegada el 1968, s’adreça als nens i nenes més petits. Es tracta d’una història lineal que reprodueix exactament el títol de l’obra, la tranquil·la passejada d’una gallina per la granja fins que torna al galliner a l’hora de sopar. La gallina Angelina, però, no fa sola la caminada, una guineu la segueix d’amagat, amb tan poca fortuna que de cap de les maneres pot atrapar la decidida gallina: cau a l’estany, a dins del paller, la persegueixen les abelles, etc. El text és breu, ens explica el camí de la gallina, són les divertides il·lustracions que ens expliquen el viatge desastrós que, tot seguit, va fent la guineu. A la doble pàgina de la portada es pot veure tota la granja i tots els llocs per on passarà la gallina; una vegada comença la història, a cada doble pàgina descobrim un tros del camí recorregut per la gallina i al girar la pàgina es presenta el mateix tros de camí amb l’experiència desastrosa de la guineu. Les il·lustracions són únicament amb els colors groc, taronja, marró i verd, amb els contorns destacats en negre, la qual cosa fa que fàcilment reconeguem el segell de l’autora en aquest conte i en els que publicà posteriorment com: La Festa sorpresa o On s’ha ficat el pollet de l’Angelina?

Hutchins, Pat. L’Angelina surt a fer un tomb. Barcelona: Hipòtesi, 2011. [27] p.

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari