CLER

CLER - Club de lectures recomanables

Parlem de Gats

El 20 de febrer s’ha celebrat el Dia Internacional del Gat i és que els gats, a més de ser els reis dels vídeos de YouTube, també tenen una presència destacada a la història de la literatura infantil i juvenil. Per aquest motiu, us recomanen 9 lectures que tenen a aquest encantador felí com a protagonista:


1. Catwings
Ursula K. Le Guin, 1988. Ed. Flamboyant


Un volum que inclou les quatre històries sobre els gatets de la senyora Tabby que neixen amb ales i això els permet escapar de l’entorn urbà degradat on viuen. Són històries realistes que parlen de l’empatia, de la relació amb el proïsme, dels riscos i els problemes de ser diferent. Gran traducció de Maria Cabrera.

2. Así és el gato
Wierzba, Paulina, 2019. Lata de Sal

Aquest no és un llibre més entre el centenar de llibres sobre gats que existeixen, en podeu estar segurs! El magnífic text i el deliciós treball d’il•lustració de les autores s’uneixen i creen un producte cuidat fins a l’últim detall per l’editorial Lata de Sal; una qüestió aquesta que ja és marca de la casa. Aquest és el primer llibre sobre coneixements de l’editorial, i, veient el resultat, esperem que no sigui l’últim. Así es el gato és el llibre ideal per alimentar la curiositat dels amants dels gats i que trobareu recomanat, també, a la Guia Cler d'Hivern 2019.


3. Història de l’art en 21 gats
Nia Gould, D. Vowles i J. Norbury, 2019. Ed. Mediterrània


Un volum deliciós que recorre, des de l’antiguitat fins al present, els moviments artístics més importants explicats i encarnats en la figura dels gat,, il•lustrats de manera original i divertida. Des de l’art egípci, l'art bizantí, el renaixement, l'impressionisme, el fauvisme, l'art-déco, les avantguardes, el pop-art…


4. El gat que va parlar sense voler
Claude Roy, 2017. Ed. Viena


El gatet Gaspard un dia es menja una herba del jardí i descobreix que no únicament pot parlar sinó que pot fer-ho en vers. Inicialment se sent estrany i rebutjat per ser diferent, però la família on viu l’acull i el cuida en la seva raresa i el gat xerraire acabarà sent un heroi accidental en alguna aventura inesperada.


5. El gat vermell, el gat blau
Desmond, Jenni, 2013. Lata de Sal


El Gat Vermell vol ser tan intel.ligent com el Gat Blau.El Gat Blau, en canvi, somia amb ser tan àgil com el Gat Vermell. Però, de quin color és la felicitat? Els dos gats que protagonizen aquesta història estàn disposats a fer les coses més estranyes per assemblar-se a l´altre.


6.Senyor gat
BlexBolex, 2019. Libros del Zorro Rojo.


Un dia, el Senyor Gat és expulsat de casa seva. El seu amo, fart de les seves malifetes, l’havia llençat per la finestra. Casualment aterra sobre unes botes vermelles i, amb elles i una gorra que troba a les escombraries, comença a vagar sol per la ciutat. De seguida es troba un conill, que es convertirá en el seu company d’aventures. Els dos amics estan famolencs i, per aconseguir menjar, hauran de dissenyar un bon pla que inclou l’engany i l’astúcia, a més de comptar amb l’ajuda d’Elodie que, sense proposar-s’ho, aconsegueix donar-li la volta a la història. Un àlbum magistral de l’insigne creador Blexbolex que fa l’ullet a alguns protagonistes dels contes clàssics, com El gat amb botes.

7. Els negocis del senyor gat
Rodari, Gianni, 2004. Barcanova


Pot haver-hi cosa més saborosa que un ratolí en llauna? És el que el senyor Gat pretén vendre a la seva botiga d'alimentació que acaba dobrir. Té la caixera i un ajudant molt eficaços, la publicitat funciona i la llista de comandes dels clients creix a cada moment. Serà un negoci rodó, pensa l'amo, però, és clar, els ratolins no són de la mateixa opinió. Recull de dos contes i uns quants poemes sobre els gats en clau d’humor de part del gran mestre de la fantasia Gianni Rodari.

8. El Gatet de la nit
Danowski, Sonja, 2017. Lata de Sal


En Toni és un nen molt especial. Li agraden molt els animals i dona totes les seves joguines, perquè la protectora de la seva ciutat pugui tenir fons per tenir cura de tots els animals que ajuda. Allà coneix al Valentí, un gat molt especial que li robarà el cor a ell i a tots els lectors d’aquest conte, que ens parla de valors com la generositat i la solidaritat.

9. Rady, el gato enfermero

Satorino, Fuchigami, 2020. Blackie Books

Un àlbum ple de tendresa que explica una historia real: la d'en Rady, més conegut com el "gat enfermer", un heroi pelut de fama mundial que “treballa” en un refugi d’animals de Polonia. Un petit felí amb una sensibilitat i entrega que va sorprendre al món sencer. Quan tenim fred, por, o estem malalts, tots necessitem a algú que vetlli per nosaltres. Això és precisament el que fa en Rady amb els animals ferits que arriben al refugi on viu i els consola amb delicadesa fins que es recuperen.


 

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari