Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Cicle Emili Teixidor (març i abril del 2011)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

El club de lectura dels mesos de març i abril es dedicarà a l'escriptor osoní Emili Teixidor. Les novel·les triades per conèixer l'autor han estat les darreres de la seva producció: Pa negre i Els Convidats.

Pa negre va publicar-se l'any 2003 amb un enorme èxit de públic i de crítica, va guanyar els premis Joan Crexells, Lletra d'Or, Premi Nacional de Cultura de Literatura i Maria Àngels Anglada, l'any 2009 va ser adaptada al cinema pel director Agustí Villaronga amb un resultat excepcional que s'ha traduït en nou premis Goya. La societat rural de la postguerra vista per l'Andreu, el nen protagonista, és el nucli de la història que li serveix a Teixidor per descriure'ns una societat i un moment històric complex i ambivalent.

Els convidats pot llegir-se com una continuació de la novel·la anterior, ja que el rerafons social i el moment històric és el mateix. La societat rural de la postguerra és de nou protagonista de la història i en aquest cas el casament de la filla del cacic local és l'anècdota que serveix per descriure aquest moment històric i els seus protagonistes quotidians.

Emili Teixidor

+ informació

Emili Teixidor a escriptors.cat

Emili Teixidor a la Viquipèdia

 


 

 


 

Nou comentari