Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Jesús Moncada. Camí de sirga (setembre 2016)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Dediquem el primer club d'aquest curs a un dels millors escriptors catalans contemporanis, Jesús Moncada, i a la seva novel·la més coneguda, premiada i traduïda, Camí de sirga

Serà aquest un club molt especial perquè dins el projecte "Espais Escrits" la sessió anirà a càrrec de la Sra. Lourdes Ibarz, mequinensana i amiga del propi autor i especialista en la seva obra.

Camí de sirga és la primera novel·la de Jesús Moncada (Mequinensa, 1941- Barcelona 2005). Publicada l'any 1988 està considerada com una de les obres més importants de la narrativa catalana de finals del s.XX. Ha estat traduïda a quinze idiomes i ha rebut el Premi Joan Crexells, el Premi Fundació d'Amics de les Arts i de les Lletres de Sabadell, el Premi Nacional de la Crítica, el Premi Ciutat de Barcelona, el Premi de Crítica "Serra d'Or" i fou finalista del Premi Nacional de Literatura.

La novel·la evoca la tràgica desaparició de Mequinensa, l'antiga vila de la vora de l'Ebre enfonsada sota les aigües, que un temps va ser centre d'una important conca minera i d'un intens tràfic fluvial i que es troba abocada a la destrucció. A través de les vivències d'un allau de personatges, l'autor rememora els darrers cent anys de la vila condemnada.

Ens trobarem per comentar-la dijous 29 de setembre a les 20.30 h. a la Biblioteca

 

Guia de lectura

Per saber-ne +

Espais literaris de Jesús Moncada

Jesús Moncada. Autors a lletrA

Moncada a l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana

                                

 

Nou comentari