Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Quim Monzó. El perquè de tot plegat (setembre 2018)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

La primera lectura del nou curs del club de lectura la dedicarem als relats de Quim Monzó (Barcelona, 1952). El perquè de tot plegat és un llibre de contes publicat l'any 1993 i reuneix trenta relats breus. Ha estat traduït al castellà, el basc, l’alemany, el búlgar, l’eslovè, el francès, l’hongarès, l’italià, el portuguès i el rus. Va guanyar el "Premi Ciutat de Barcelona de Literatura" i el "Crítica Serra d’Or de Literatura i Assaig".

Els contes, independents els uns dels altres, parlen de les relacions personals, el desig i l’erotisme i de la superació (o no) de les adversitats tot des d’un punt de vista molt crític i posant sempre en qüestió els tòpics que col·lectivament i individual assumim sense dubtar. Temes com la submissió, el sexe, el matrimoni, la fidelitat o l’amor platònic són tractats amb humor però alhora amb un pòsit seriós perquè l’objectiu de l’autor és qüestionar-los i qüestionar-nos.

Monzó és una de les figures més rellevants de la narrativa catalana contemporània i l'any 2018 ha estat guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes pel conjunt de la seva trajectòria.

Ens trobarem per comentar El perquè de tot plegat dimarts 25 de setembre a les 20.30 h. a la Biblioteca

Guia de lectura

per saber-ne +

Monzó a l'AELC

Entrevista a TV3

 

Nou comentari