Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Federico García Lorca. La casa de Bernarda Alba (desembre 2019)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Una obra de teatre per l’últim club de lectura del 2019: La casa de Bernarda Alba de Federico García Lorca (1898-1936)

 

El seu autor és el poeta de major influència i popularitat de la literatura espanyola del s.XX. i un dels dramaturgs cabdals del teatre espanyol del segle passat. Tot i la seva prematura mort, assassinat al començament de la Guerra Civil, fou un autor prolífic i reconegut i les seves peces teatrals foren representades en vida per les companyies més influents del moment.

 

El seu teatre té trets lírics, mítics i simbòlics i empra recursos variats i eclèctics com la cançó popular, la influència calderoniana o el teatre de titelles. La vessant visual de les seves creacions és tan important com l'ús que fa de la llengua sense oblidar mai el to dramàtic que acabarà per impregnar-ho tot. 

 

La casa de Bernarda Alba (escrita el 1936 però que no es va estrenar fins el 1945) explica la història de Bernarda Alba que després de quedar vídua per segona vegada decideix viure els següents vuit anys en un rigorós dol, amb ella viuen cinc filles, la seva mare i dues criades que hauran d’acatar les duríssimes regles que marca Bernarda. 

 

Descripció descarnada de l’Espanya profunda de principis del s.XX, d’una societat tradicional, violenta i masclista, on el fanatisme religiós, els costums atàvics i les aparences atenallen els individus i els impedeixen viure en llibertat.

 

La trobada per comentar aquest drama serà dimarts 17 de desembre a les 20.30 h. a la biblioteca.



Guia de lectura

per saber-ne +

García Lorca a la viquipèdia
La casa de Bernarda Alba dirigida per Calixto Bieito 
Fundación Federico García Lorca

Nou comentari