Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Pierre Michon. Vidas minúsculas (febrer 2016)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Pierre Michon es va estrenar com a autor als trenta-vuit anys amb la publicació de Vidas minúsculas l'any 1984. Va suposar un corrent d'aire fresc i alhora una sacsejada per les lletres franceses del moment.

A travès dels vuit capítols del llibre l'autor exerceix de biògraf biografiat i construeix una autobiografia feta en base a la reconstrucció de la vida dels altres: vides minúscules dels seus avis, dels seus companys de classe de l'internat de províncies, del nen orfe que marxarà a l'Àfrica a busca una fortuna impossible. Michon aconsegueix crear un gènere nou a partir de la barreja de gèneres. A Vidas minúsculas trobarem influències de Flaubert, Rimbaud (el seu poeta predilecte), Proust i Genet que conformaran un to nou, tendre i sec al mateix temps, un estil precís fet de la justa combinació d'informació, invenció i memòria.

Pierre Michon està considerat un dels millors escriptors en llengua francesa de l'actualitat, un dels clàssics indiscutibles de les lletres contemporànies. Amb aquesta novel·la va aconseguir el premi "France Culture" l'any 1984, posteriorment ha estat guardonat amb el «Grand Prix du Roman» (2009) i el Margueritte Yourcenar (2015)

La trobada del club està prevista per dimarts 23 de febrer a les 20.30 h. a la Biblioteca

 

Guia de lectura

per saber-ne +

Pierre Michon a la wikipedia

Entrevista de l'autor a Arte (en francès)

Crítica a "Letras Libres"

 

 

Nou comentari