Loading...
Club de lectura Llegir per gaudir
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Nadine Gordimer. La història del meu fill (novembre 2017)

per:
Biblioteca Comtat de Cerdanya

Nadine Gordimer fou una escriptora sud-africana en llengua anglesa considerada, amb Coetzee, la principal representant de la literatura sud-africana del s.XX i fou la primera dona africana en rebre el Premi Nobel de Literatura l’any 1991.

El seu compromís i implicació amb la lluita antiapartheid va estar molt present a la seva vida i, com no, a la seva obra. Tota la seva producció aborda del tema de la segregació racial i la situació social a Sud-Àfrica.

El llibre que llegirem al club el mes de novembre, La història del meu fill, es va publicar el 1990 i participa de les reivindicacions i idees socials i polítiques de la seva autora alhora que presenta una història humana i de relacions familiars universal.

El relat familiar es transforma en una crònica política de lluita, d’injustícies i d’opressió d’un poble sobre un altre. Gordimer escriu una història de dolor i de somnis impossibles, d’amors clandestins, de relacions amenaçades, de secrets latents i de conflictes interns.

El context social i polític on habiten els personatges de La història del meu fill, la Sud-Àfrica dels anys vuitanta en plena lluita per abolir l’"apartheid", marcarà i intensificarà els seus sentiments, relacions i accions.

Ens trobarem per comentar la novel·la dimarts 28 de novembre a les 20.30 h. a la Biblioteca.

Guia de lectura

per saber-ne +

Biografia de Nadine Gordimer

Gordimer a la pàgina del Premi Nobel

Entrevista a Gordimer (2013)

 

Nou comentari