« Tornar a la web de la Biblioteca Julià Cutiller

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

"Els Irredempts" de Cristina Garcia Molina

Els irredempts és una narració en tres temps. Com en els tríptics de Francis Bacon, els personatges es regiren en els seus panells i generen la seva pròpia iconografia. És un tríptic de diapositives en fuita: un solar per a una escola de la perifèria on bastir un simulacre de vides; una família superada pel llenguatge i per la pèrdua dels pares, que obre una falla vital; i una ciutat escindida com a testimoni de la desfeta de l’amor platònic enmig de l’art.

La divisió en tres espais de diversitat narrativa s’unifica en una sola, intensa, experiència de llenguatge. Aquests episodis de situació i condició humanes, que per si mateixos agiten la passivitat distant del lector, s’eleven a través d’un manierisme contingut, que allunya la complaença en la bellesa per enfrontar el lector a una sensació d’abisme situada en el territori del sublim.

Hi podeu llegir espais d’exili, de desarrelament, de dol, històries de re- negats i de fronteres —socials, familiars, personals. D’integracions i de desintegracions. I, al final, sempre un anhel: tornar al lloc d’on venim. Si aconseguim recordar quin era.

Cristina Garcia Molina (Granollers, 1975). Viu a Girona. És professora de llengua i literatura i fa classes d’escriptura a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Va guanyar el Premi Literari Ciutat de Badalona amb el recull de contes Silenci a taula (Viena Edicions, 2014). També és l’autora dels textos infantils de Plou…però quin sol! (La Meceua, 2013). Ha publicat contes en diverses antologies i al portal Paper de Vidre.

Text extret de: https://labreuedicions.com/

Reunió prevista pel dia:  24 de novembre a les 20h (sessió oberta a tothom)

Conduirà la sessió Cristina Montiel Pérez i comptarem amb la presència de l'autora, Critina Garcia Molina

S'ha dit:

https://www.nuvol.com/

https://www.bibgirona.cat/blogs/llibresicompanyia/

Instagram Llibreria Documenta Barcelona

Instagram ACEC Escriptors

https://www.vilaweb.cat/

https://encuentosydesencuentos.wordpress.com

https://www.elpuntavui.cat

RàdioSssilenci de Granollers

El País 

Més 3/24

Ràdio Tordera

La Pàgina en blanc

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal