Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Propera trobada: divendres 3 de desembre. "Un Crim imperfecte" de Teresa Solana.

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

El divendres 3 de desembre a 2/4 de 8 ens trobarem a la biblioteca i comentarem la novel·la de Teresa Solana "Un crim imperfecte" (Edicions 62, 2007). Ens hi acompanyarà també l'autora.

Teresa Solana és una de les escriptores més destacades de novel·la negra en català. Acaba de guanyar el premi Crims de Tinta amb l'obra "Negres tempestes".

"Un crim imperfecte" és la seva primera novel·la. És un text àgil i divertit, amb una gran dosi d'ironia. Molt diferent de tot el que hem llegit últimament al club. Els protagonistes són dos bessons que no s'assemblen en res i que treballen com a detectius privats. Uns detectius, això sí, molt d'estar per casa.

"En realitat, en Borja i jo ens ocupem de fer d'intermediaris en aquella mena de gestions que els rics no volen fer en persona, com ara comprar o vendre propietats o empenyorar joies i objectes d'art. De vegades, també accedim a recopilar informació sobre empreses de la competència o socis deslleials (...)"Tant com puc", aquesta és la nostra divisa, molt ben triada pel Borja, de la nostra època (no gaire feliç) d'escoltes. Com diu ell, fa referència tant a la nostra ètica professional, que la tenim, com als honoraris, sempre una mica exagerats, que intentem cobrar-los"

Si voleu venir al sopar posterior, on també hi serà l'escriptora, us podeu apuntar abans del dilluns 29 de novembre.

L'Esther, del bloc "Llibres i companyia"  fa difusió de la trobada i dóna més informació sobre la Teresa Solana i els premis Crims de Tinta. No us el perdeu.

Comentaris

Montse
03 de desembre de 2010 - 21:26

ja es feia tard i el col.loqui s'hagués allargat massa,però també volia comentar q el final de la novel.la tampoc m'ha agradat tal com l'autora va comentar q altres persones li havien dit.Que l'assassí quedi lliure es un final com un altre, però q en faci còmplices els lectors perquè vulgui despertar sentiments positius cap a ell i els bessons quedin tan tranquils dient q arrossegarà la culpa tota la vida...i ells, que no l'arrossegaran? perquè justificar un assassinat perpetrat a sang freda, planificat i amb la possibilitat de mes morts diferents de la víctima...no sé...potser per aquests sistema se'n justificarien molts d'assassinats.Precisament perquè els bessons son bones persones tal com deia l'autora,aquest final no pita.

Nou comentari