Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

"El Cafè de la Granota" a Cal Ferrer

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Ja anem per la tercera sessió del nou club de lectura. Fins ara n’hi havíem dit Club de Lectura “fàcil” però ha arribat el moment de canviar de nom. El que havia de ser un grup de lectors primerencs, pel que fa a la lectura en català, s’ha convertit en un grup de persones que llegeixen habitualment en la nostra llegua i, per tant, l’adjectiu “fàcil” esdevé fals. Estem a la recerca d’un nou nom que ens defineixi millor.
Per aquesta sessió havíem escollit el llibre El cafè de la granota” de Jesús Moncada. Vam fer una petita introducció de l’autor i de l’obra i vam llegir en veu alta dos contes seus. Els contes escollits van ser: “Preludi de traspàs” i “L’assassinat de Roger Ackroid”. Alguns dels temes que destaquen en l’obra ens van servir per a conversar sobre el paper de la dona en el llibre i en els canvis de rol que hem viscut des dels anys 50 (que és l'època dels relats), de la vida als pobles petits, de les expressions tan diferents segons la zona geogràfica, etc.
Vam doblar l’assistència perquè se’ns van afegir un grup de lectores del Casal d’Avis que esperem que vinguin regularment.


Ja hem seleccionat els dos llibres següents. La propera lectura, que comentarem el 10 de desembre, serà “Carta a la Reina d’Anglaterra” de Vicenç Pagès i després  “L’home de la maleta” de Ramon Solsona. En aquesta última mirarem de convidar l’autor.

Aquí teniu un petit recull de fotos de la trobada del grup a Cal Ferrer de Plaça.

Comentaris

Dolors
27 d'octubre de 2014 - 11:42

Bon dia a tots/es,

M´ho vaig passar molt bé el dimecres passat i el temps hem va passar volant.
Es el primer llibre que llegeixo d'en Moncada i m'ha agradat molt,alguns dels comentaris van estar molt bé ja que algunes coses se m'havien escapat.
Gràcies a tots per la companyia i fins la propera.

Dolors

Neus Turon Ros
25 d'octubre de 2014 - 05:52

estic molt contenta de que vaigi aumentant el grup! la trovada va ser molt divertida.el nom que proposes per el club crec que es molt encertat.cal ferrer ja que és on ens trovem.espero que en Ramon Solsona pugui venir

Pilar Quer
24 d'octubre de 2014 - 13:37

hola a totes i a tots, vaig venir dimecres passat al club de lectura fàcil, de cal ferrer de la plaça, m'hi vaig sentit molt be amb tots vosaltres, espero poder anar venint , la idea de portar en Ramon Solsona, l'autor de, l'home de la maleta, que ja us vaig comentar que l'estic llegint, em fa molta gràcia, el trobo un llibre divertit, i molt interessant, descriu molt be , com va afectar la postguerra, tant crua per quasi tothom i sobretot per algunes criatures orfes, però malgrat això aquest autor en fa unes parodies molt divertides del personatge, be us espero trobar a tots altre cop el 10 de desembre, una abraçada. pilar

Nou comentari