Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Els llibres d'El Gust de la Paraula

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

L'Oficina de turisme i la Biblioteca Municipal us cuinem un suculent cap de setmana (26, 27 i 28 de juny) i el farcim d'activitats que uneixen literatura i gastronomia.Tots els actes estaran lligats a una obra literària. Aquests seran els llibres protagonistes, els podreu trobar a les llibreries del poble i durant els actes. 

Marc Romera. Les relacions virtuoses. RBA, 2014

"Teniu fred? Marc Romera reapareix amb una novel·la que de ben segur escalfarà l’ambient" (Núvol)

Marc Romera escalfa la rentrée

Marquès de Sade. Justine o Les dissorts de la virtut (Trad. Albert Mestres). Proa, 2014

"una obra que, com bona part de la literatura sadiana, es mou entre el gènere gòtic anglès, la novel·la filosòfica francesa i la tradició de literatura eròtica en llengua vulgar" (Vilaweb)

L'obra a nosaltresllegim.cat

Joan Boher. Obre’m la nevera i et diré qui ets. Stonberg, 2015

"Joan Boher, un veritable professional en l´art d´explicar històries, debuta en el camp de la novel·la amb una divertidíssima novel·la Obre´m la nevera i et diré qui ets, un retrat irònic i nostàlgic de la vida universitària." (Stonberg Editorial)

Entrevista a Joan Boher

Miquel Martí i Pol. Bon profit!. Empúries, 1986

OUS FERRATS

Quan es couen, quins esclats,
els ous ferrats,
fins i tot, si no es vigila,
poden fer alguns disbarats.

I un cop cuits, ben presentats,
els ous ferrats,
se'ls mengen sense ganyotes
fins i tot els desganats. 

 

Jofre Martell. Les putes receptes de la iaia. La Galera, 2014

Les putes receptes de la iaia és un recull de receptes senzilles explicades d'una manera clara i directa i, sobretot, molt divertida. (La Galera)

El bloc de les putes receptes de la iaia 

 

Salvador Giralt. L’entrepà. Labreu, 2012

Escrita des d’una primera persona oral i autoconscient, amb un estil àgil i de múltiples interpel·lacions al lector, se’ns explica retrospectivament l’existència anònima d’un seixantí amo de bar qui, després d’un daltabaix emocional, remodela carta i vida amb l’objectiu de servir els millors entrepans de tota Manresa. (Núvol)

L’Entrepà: literatura a la carta

Daniel Giralt-Miracle. La cuina dels cartells modernistes. Carles Gaig, David Heras. Galerada, 2013

Dos cuiners de generacions diferents, Carles Gaig (del restaurant Gaig i la Fonda Gaig, Barcelona) i David Heras (del Balneari de Vichy Catalán, Caldes de Malavella), entaulen un diàleg culinari partint de trenta cartells modernistes escollits pel prestigiós crític d’art Daniel Giralt-Miracle.  (Galerada)

Manuel Vázquez Montalbán. El balneario. Planeta, 1986

"Un Carvalho a régimen, inquilino de un balneario en el que no se come, no se bebe, no se fuma por rigurosa prescripción médica, se topa con el cádaver de Mistress Simpson." (Casa del libro)

Álvaro Cunqueiro. La cocina cristiana de Occidente. Taber, 1969

Difícilmente encontrará el lector curioso más anécdotas entretenidas y lectura más amena y sugerente que esta Cocina Cristiana de Occidente. Pocas veces un libro ha podido aunar tanta erudición, tanto humor y tanto gozo. (Tusquets editores)

Perrault. La Caputxeta Vermella (Exposició de diferents versions a la biblioteca)

Hi ha contes de tota mena. Però quan algú pregunta quin és el conte més famós del món, la resposta sempre és la mateixa: el conte de la caputxeta vermella. (Una mà de contes a TV3)

Tota la programació d'El Gust de la Paraula: concursos de cuina, xerrades,música, presentacions de llibres, menús literaris dels restaurants, espectacles infantils, tallers, etc. la trobareu en el nostre fulletó.

El Gust de la Paraula

Nou comentari