Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Grup de lectura cal Ferrer: La llibreria ambulant

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

La pròxima lectura del Grup de Cal Ferrer serà La llibreria ambulant (Viena, 2014) de Christopher Morley (Pennsilvània 1890- Nova York 1957), en una traducció magnífica de Dolors Udina. Una novel·la molt divertida, publicada l’any 1917, que narra la l'odissea de butxaca de la senyoreta McGrill i el senyor Mifflin, dos personatges irrepetibles. Especial atenció mereix la veu femenina, la d'una dona que fuig de la rutina i agafa les regnes de la seva vida....físicament i sense saber massa bé cap on va, però guiant un cavall i un carro ple de llibres amb tota la determinació del món, travessant mil poblets de la Nova Anglaterra de finals del s. XIX. Vides rebels però tranquil·les en un temps en què la lectura reposada encara era possible. La passió pels llibres, tant literaris com de pensament, amara tot el text i té molt a veure amb l'exploració del coneixement i la recerca de la llibertat. Les llibreries (o biblioteques) són el vehicle de la cultura i ells ho porten fins l'últim racó del món que tenen a l'abast.

Intel·ligent, lúcid i sofisticat, Morley va ser un autor d’èxit i escriptor de culte. En català podem llegir també La llibreria encantada, totes dues a la col·lecció El Cercle de Viena.

Però no volem desvetllar cap sorpresa, només us direm, com a curiositat, que d’una de les obres de l’autor en van fer una pel·lícula: Kitty Foyle, la història d’un amor impossible per la qual la protagonista, Ginger Rogers, va obtenir un Òscar l'any 1940. Aquest és el tràiler.


Ens trobarem per comentar La llibreria ambulant el dimecres 29 de juny a les 7 de la tarda a la biblioteca. En aquesta ocasió deixem la preparació en mans d’una de les components del grup, la Cristina Vilarrasa, que ens ajudarà a conduir la sessió. Entem encantades i li agraïm molt.

 

Nou comentari