Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Albert Pijuan

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Em costava trobar alguna referència biogràfica de l'autor que ens acompanyarà aquest vespre. Però ens acaba d'arribar a la biblioteca la seva obra Tabula Brasa (Onada Edicions, 2010), Premi de Teatre "Pepe Alba" de Sagunt, i he vist que inclou un petit resum, molt singular, de la vida i obra d'Albert Pijuan. Us el reprodueixo:

Albert Pijuan Hereu (Calafell, 1985)

És llicenciat en Ciències Polítiques i Filosofia, però amb la implantació del nou model europeu està considerant seriosament no estudiar mai més. Ha publicat relats curts en diverses antologies (Nyiii i altres narracions, Arola, 2003; Blastoestimulina i altres narracions, Arola, 2005; Històries de l'Àfrica, Centre d'Estudis Africans, 2009), i ha estat premiat en una quantitat força estimable de certàmens de narrativa, poesia i microrelats. Enguany ha publicat el llibre de poesia Cosmogonia Falorniana, valedor del primer premi Rei En Jaume de Calvià. A més a més, ha realitzat projectes en el camp de l'audiovisual.

Després de diversos  intents, Tabula Brasa és la primera peça teatral reeixida, reconeguda amb el Premi Ciutat de Sagunt, 2010. Espera que la següent, Simon-à-porter, tingui una sort similar. Com que parlar del que es cou a l'olla convoca la malastrugança, ni dirà res dels projectes en què està treballant, que són més dels que pot concloure, entre els quals hi ha més teatre, contes llargs, novel·les curtes, i un llibre infantil que parla de la mort.

Combina l'escriptura amb les feines de cambrer, professor de català per a adults, auditor municipal i enquestador. Una vegada va cobrar per fer d'actor.

He trobat també un dels seus projectes audiovisuals. És un curt titulat  Com un buffet xinès a la C-31, on treballa amb diferents llenguatges cinematogràfics. La durada total és de d'uns dotze minuts, repartits en dos vídeos.

Nou comentari