Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Jaume Pòrtulas: Introducció a la Il·líada

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Jaume Pòrtulas, catedràtic de Filologia Grega a al Universitat de Barcelona, ens torna a visitar. Aquesta vegada per parlar-nos de l'Odissea. Si vau venir a la trobada on vam comentar la Història d’Heròdot ja coneixeu la seva passió pel món grec i la seva gran capacitat per transmetre-la. Si no vau venir, us en podeu fer una idea si mireu aquest vídeo que us penjo. Es tracta d'una edició del tristament desaparegut programa de TV3 “L’hora del lector”, una conversa amb l’Emili Manzano i els col•laboradors dels programa sobre l'obra de Pòrtulas Introducció a la Il•líada (Fundació Bernat Metge, 2008).

L'Hora del lector


També podeu llegir les primeres pàgines d’aquesta Introducció guardonada amb el premi Nacional de Literatura 2009. El Jurat ens dóna les seves raons.

El llibre de Pòrtulas és una sàvia i competent explicació de tota la problemàtica del text homèric, tant des de la perspectiva filològica com històrica, i dels misteris que envolten la personalitat del seu autor. Un llibre que situa la hel·lenística catalana al mateix nivell que els estudis internacionals.

Un “best-seller “de no-ficció que durant un temps va ser el segon llibre més venut en aquesta categoria. Una obra amena, escrita en un llenguatge entenedor. Perquè, com explica Isabel Turull, calia trobar un registre que no fes avorrit un estudi sobre quelcom de tant remot com el món homèric, i l’autor ho aconsegueix gràcies a un model de llengua que tot i no ser col•loquial, tampoc no cau en l’error de l’abstrusitat gratuïta. (Revista Caracters núm 51, abril 2010)


Introducció a la Il·líada. Homer, entre la història i la llegenda

Que vagi de gust.

Nou comentari