Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Escriptors al club de les meravelles

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Inspirades en el títol d'un dels contes que vam presentar, us oferim un petit resum de l'última sessió del club de lectura.

Divendres passat vam haver d’anul·lar la visita d’en Joaquim Carbó per una grip inoportuna. Aprofitant que al grup hi ha un bon nombre d’escriptors, l’Albert Mestres va proposar fer una presentació de la seva obra recent. 

Va començar l’Albert llegint alguns dels poemes de Nous (Edicions 62, 2013). Un llibre  del que ja vam parlar amb anterioritat en aquest mateix bloc.

Nous al bloc

La Magalí ens va presentar l’últim llibre de la seva col·lecció infantil publicada per l’editorial de Fornells de la Selva Pedra de toc i que té com a protagonista en Pau, un nen que va en cadira de rodes. El vam conèixer en el seu primer llibre Sóc en Pau i l’hem llegit fent atletisme, jugant a bàsquet o a tennis . Aquesta vegada l’esport escollit és el Goalball, l’únic esport paralímpic creat específicament per a persones invidents o amb deficiència visual. Com que els jugadors porten antifaços també hi poden participar les persones vidents. Us recomanem molt els contes de la Magalí, estan escrits amb un gran coneixement del tema, tant de l’esport com del tractament dels valors. Ens va donar un exemplar per la biblioteca i des d’aquí li volem agrair.

La Mary Nash, catedràtica de la Universitat de Barcelona, és una historiadora reconeguda a nivell internacional i tenim la grandíssima sort de que formi part del club de lectura. Ens va presentar una obra col·lectiva que ha dirigit ella mateixa. Es titula Feminidades y masculinidades: Arquetipos y prácticas de género (Alianza Editorial, 2014). Un estudi sobre els ideals de la feminitat i masculinitat al segle XX i l’arrelament i la dificultat de canviar aquests mites en diferents contextos: el futbol, el cinema, etc.

 

 

La següent intervenció va ser d’una dona que s’estrenava al club perquè tot just acaba d’aterrar a Caldes, i de quina manera! És la Mònica Boixader que acaba de guanyar el VI Premi de Narrativa Curta en llengua catalana L’Illa-Vadelletra amb el conte que ens va llegir dolçament i que us pengem perquè el gaudiu una altra vegada. La Mònica ens va explicar que tradueix obres del gallec. Seguirem el seu treball.

Quan va arribar l’arbre

I, finalment, va presentar-nos la seva primera obra destinada al públic infantil la Montse Vila, una dona del gremi bibliotecari que ja havia vingut a altres trobades del club i que esperem que s’hi quedi. La Montse va presentar el conte estrella de les biblioteques gironines: Cabretes al país de les meravelles publicat per Edicions Sidillà de La Bisbal. És una divertida història inventada per ella i il·lustrada per la Montse Mayol inspirada en un fet real: la recuperació de la raça autòctona de cabres, la cabra catalana.


 

Va ser una trobada molt ben aprofitada que va servir per a reunir els dos clubs de lectura i per conèixer a una mica més alguns dels nostres escriptors. Del sopar posterior i dels problemes gastrointestinals de Rilke en parlarem en una altra ocasió.

Nou comentari