Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Mary Nash

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

És un honor per a nosaltres comptar amb la presència de la Mary Nash al nostre humil club de lectura.  Mary Nash, d'origen irlandès, és catedràtica d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. Nash és una historiadora de reconegut prestigi, pionera en l'estudi de la història de les dones a Espanya.  Llegirem "Rojas. Las mujeres republicanas en la Guerra Civil" (Taurus, 2006).  La trobada serà el divendres 23 de juliol a les 7 de la tarda. No ho podrem fer a la biblioteca perquè aquella tarda tenim contes. Ja us faré saber a quin lloc ho fem. El que sí que us puc dir és que el sopar el farem al jardí de la biblioteca, encarregarem un bufet i menjarem a la fresca. Hem pensat que quan acabem de sopar podríem fer un homenatge a aquests/tes lluitadors/res per la llibertat i escoltar, i si gosem, cantar cançons republicanes en record seu. Què us sembla la idea?

De moment us enllaço amb documents relacionats amb la Mary Nash.

Viquipèdia

Mary Nash, Medalla al treball President Macià

Revista Pueblos

100 anys fent possible la igualtat (vídeo)

Comentaris

Mila
28 de setembre de 2010 - 15:31

Us passo la informació d'una exposició molt lligada amb els treballs de la Mary i que es celebra ara a Girona.

10/09/2010 - 16/10/2010

Exposició

"La lluita per l'oportunitat de viure. Les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia"

Romandrà oberta fins el 16 d'octubre

Reconstrueix alguns episodis de la vida de les dones des del 1931 fins el 1978 i visualitza les seves experiències i aportacions.

Lloc: Sala d'actes de la Llibreria i Oficina de Turisme de l'edifici de la Generalitat a Girona (c. J. Maragall, 2) - Girona

Horari: matí i tarda

Organitza: Ha estat organitzada conjuntament per l’Institut Català de les Dones i el Memorial Democràtic

Nou comentari